• 500 gr. frisk torskefilet
  • 150 gr. frisk spinat
  • 1 dl. piskefløde
  • 2 spsk. capers
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1 blomkål
  • ½ Chorizopølse eller 6 skiver bacon
  • 100 gr. smør
  • evt lidt revet parmesan ost
  • salt og peber
  • Fremgangsmåde:
  • kog blomkålen og mos den med lidt smør, salt og peber.
  • klargør torskefileterne ved at befri dem for ben og skær dem i passende længde til DIT fad.
  • Steg chorizo, hvidløg og capers let af på en pande med lidt olie, salt og peber.
  • Skyl og rens spinat og efter afdrypning, steg den let på panden med lidt olie, og sæt den til afdrypning.
  • Hæl piskefløden på panden og lad den koge lidt ned, så den tykner lidt, smag til med salt og peber og sæt den til side i en lille skål.
  • Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie og kom chorizoblandingen i bunden af fadet. Læg derefter torskefileterne ovenpå og krydr med salt og peber. Dernæst lægger du spinat på og hælder fløden ud over. Tilsidst lægges mosen på i store kugler som så glattes ud til et " låg"
  • Sættes i ovnen i 30 minutter ved 180 grader. Efter 30 minutter drysses friskrevet parmesanost ud over og fadet sættes igen i ovnen i 15 minutter. Så er der serveret.

Fisk er skønt, fisk er godt og fisk er super sundt. Derfor skal vi helst spise 300-400 gr. fisk om ugen. Det er der desværre ikke så mange som får gjort, dels fordi der stadig er myter om at fisk er dyrt(hvilket ikke passer helt) og dels fordi mange er bange for at tilberede frisk fisk. I denne video/opskrift laver du aftensmad til 4 personer for under 100 kr.

I min version af denne fiskeret, anvender jeg blomkålsmos, istedet for kartoffelmos, men det er fordi jeg tænker i low carb. Hvis du er mindre bekymret med kulhydraterne, så kan du med stor succes sagtens lægge en kartoffelmos ovenpå.

Vær ikke bange for torsken, det er bare vigtigt at du får ALLE ben fjernet fra fileterne, da de ikke er særlig spændende at tygge i. Når man som her i opskriften, tilsætter en del væde i retten, er det faktisk svært at “overstege” torsken, men ellers er det også et af kardinalpunkterne i tilberedning af torsk. Torsk kan godt blive meget tørt af at blive stegt for meget, men følg opskrift og fremgangsmåden her, så skulle du være på den sikre side.

Jeg har i videoen fået leveret torsken af Karrebæksminde Seafood, som du kan besøge “live” i karrebæksminde på sydvest sjælland, eller i Næstved, Glumsø og Fensmark hvor salgsvognen kommer en gang om ugen.

De friske torskefileter koster 65 kr. pr. halve kilo og det vil sige at denne ret laves for under 100 kr. og rækker til 4 voksne.

se videoen her: