• 250 gr blødt smør
  • 2 spsk. esdragon
  • 1 tsk. hvidvinseddike eller bearnaiseessens
  • lidt salt
  • Blend det hele sammen, rul det til en pølse i husholdningsfilm og sæt på køl eller frost.

Jeg synes at smør er en uundværlig ingrediens i madlavning…jaa måske ikke uundværlig men svær at undvære. Smør tilfører så mange ting til ens madlavning. Smag, duft, tekstur og konsistens er blot nogle af fordelene ved at anvende smør.

Der er mange som vælger at bruge penge på færdiglavet kryddersmør, såsom persillesmør, hvidløgssmør osv. Det er supernemt og langt billigere at lave sin egen kryddersmør. Fx elsker jeg Bearnaisesmør, for det kan bruges som en slags all round smør, da man kan bruge det til sine kartofler, grøntsager, hen over bøffen, på flutes og meget mere.

i videoen herunder demonstrerer jeg bearnaisesmør, det kunne også have været 3 fed hvidløg jeg havde tilsat. Så havde jeg lige bagt hvidløgene i ovnen i med “papiret” på, puttet dem i staniol med lidt olie og salt og så 20 minutter i ovnen på 160 grader. Dernæst havde jeg trykket “fyldet” ud i smørret og blendet det. Voila hvidløgssmør.

Det kunne også være en dusk rosmarin og en dusk koriander, en lille smule soltørrede tomater og så derudad i blenderen.

mulighederne er mange, og kun DINE smagsløg sætter grænserne.

God fornøjelse