• 1 hel kylling parteret (se videoen her på siden)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. knust koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. hakket frisk ingefær
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • 4 dl. græsk yoghurt
  • 1 hel frisk hakket chili
  • frø fra 3 hele kardemommekapsler
  • salt, peber
  • ½ dl kyllingefond
  • Fremgangsmåde:
  • Marinade:
  • bland yoghurt, den halve chili, hvidløg, paprika, et halvt løg hakket, salt og peber og læg kyllingen i marinaden i mindst 2 timer. Kyllingen skal selvfølgelig være parteret.
  • Sådan tilberedes Kormaen:
  • kom 4 spsk. olie i en gryde og varm op, tilsæt derefter spidskommen, knust koriander, en halv hakket chili, gurkemeje, resten af løget, salt og peber.
  • Tilsæt derefter kyllingen som er taget op af marinaden. (HUSK du må IKKE servere marinaden, da der har være rå kylling i) tilsidst tilsætte ½ dl kyllingfond.
  • Retten simrer ved svag varme en lille times tid. Smag til med salt og peber og server rygende varm

Indisk inspireret Kyllingeret med masser af smag, duft og forskellig tekstur.  Kylling Korma er en af mine favorit retter med kylling. der er SÅ mange krydderier i, som er meget typisk i det indiske køkken, og når man laver kylling korma, så breder der sig en duft af varme, krydderier og hjemlig hygge sig rundt i boligen. Det er så skønt.

Indiske retter serveres ofte med brød eller ris af forskellig slags, det kombineret med mængden af mad på den indiske bord gør, at det som oftest er meget mættende når man går “i krig”. Denne Kylling Korma er særdeles velegnet til en salat, hvis det er sådan at man vil undgå stivelsen i brød og ris.

Kylling Korma er heller ikke en dyr ret at lave, man kan sagtens spise 4 personer af for under 100 kr. Så den kan også blive meget populær blandt unge studerende.

I videoen herunder, ses ikke at jeg jævner saucen. Det kan gøres på 2 måder, enten den traditionelle med lidt meljævning, eller Low Carb jævningen, som også giver bedre smag, ved at reducere mængden af væde ved at koge den ind.

HUSK at når retten simrer, SKAL den virkelig kun simre. Du må IKKE buldrerkoge din Kylling Korma, så smadrer man teksturen i marinaden og det hele bliver noget flydende sjask. Så kog den ned ved svag simrevarme.