• 2 hele æg eller 100 gr. pasteuriserede HELÆG (hviderne skal med)
  • 1 spsk. Dijon sennep
  • 2 spsk. hvid Balsamico eller anden eddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. frisk citronsaft
  • ca. 3-4 dl olie (fx solsikke)
  • fremgangsmåde.
  • ⅓ af olien kommes i hurtighakkeren sammen med resten af ingredienserne, hakkeren køres i 5-10 sekunder, dernæst tilsættes den næste ⅓ af olien og der køres igen i ca 10 sekunder, så tilsættes der igen olie og køres 10 sekunder. Mayonnaisen smages til med salt og sættes på køl til den skal bruges.

Så er der dømt Mayo. Det er nok den lækreste form for dip der findes, hjemmelavet Mayonnaise. Mange er lidt tilbageholdende fordi det kan være svært at for olie og æg til at emulgere og derved lave en fast mayonnaise.

Jeg vil i videoen herunder, vise dig hvordan du laver en “skudsikker” meget nem og meget lækker hjemmelavet mayonnaise, og det tager kun 5 minutter.

Den færdigrørte Mayonnaise kan du bruge til alle slags spændende ting, fx tag 2 dl mayo, knus et fed hvidløg og vend det forsigtigt i mayoen, og vupti friskrørt Aioli, som du kan bruge til grøntsagsstænger, chips og meget meget mere. Du kan også bruge den her mayo som dressing til en cole slaw salat. I det hele taget kan den anvendes til SÅ meget.

Prøv Kims hjemmelavede Mayo, jeg garanterer dig, at du vil få succes med den.