• 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 10 gr. sukrin (ELLER alm. melis for ikke LCHF)
  • 20 gr. kokosolie (kan undlades)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 500 gr. piskefløde
  • Fremgangsmåde:
  • æg, sukker og kokosolie piskes til en luftig masse, derefter tilsættes kanel og lakridspulver og der piskes lidt igen. Pisk fløden 75% stiv og fold den forsigtigt i æggemassen. Hæld iscremen i ønsket forme og overdæk med film. Sæt på frost.
  • Tag isen ud ca. 20 minutter før den skal spises.

En lækker is kan de fleste mennesker lide. Jeg ELSKER is, det er simpelthen noget af det bedste jeg ved. Is er så godt til både, snack og dessert og det fungerer på alle årstider.

I denne version af en lakrids is, har jeg tilsat kanel. Det er dels for at gøre isen lidt anderledes, men også for at tilføre den en ekstra dimension af balance. Det er super vigtigt, at is ikke bliver for sødt eller for smagsløs og her gør kanel det, at den regulerer balancen mellem sødmen samt at den dæmper den meget kraftige lakridssmag, således at den danner den perfekte eftersmag i munden efter man har sunket.

Inspirationen til denne is er hentet fra en te, som min yngste datter og jeg sad og nød en eftermiddag sammen. Det er en kanel og lakrids is fra mærket PUKKA.

I videoen til opskriften her anvender jeg kokosolie, den kan med fordel gøres flydende før indpiskning, eller helt undlades. Prøv denne version uanset om du er til LCHF eller ikke.