• sukkerlagen koges af:
  • 4 dl vand
  • 150 gr. Sukrin
  • 2 stjerneanis
  • 12 hele nelliker
  • 4 små kanelstænger
  • skal fra en halv økologisk appelsin
  • skal fra en halv økologisk citron
  • lagen kogen i ca 10 minutter og smages til, tilsættes 2 dl usødet solbærsaft og simrekoger i 5-6 minutter smages til og serveres rygende varm. Tilsæt evt mandler og rosiner.

Det er rigtig rigtig svært at forestille sige en alkohol -og sukkerfri glögg. I mange år har jeg nærmest dyrket det, at lave den perfekte glögg. Jeg satte rosiner i blød i whisky allerede i august og gjorde en masse andre forberedelser til julen henover efteråret.

Men i år har jeg besluttet mig for at lave en LCHF glögg og så endda uden alkohol.

I opskriften her kan man naturligvis erstatte Sukrin med almindelig sukker, hvis man ikke vil have den LCHF, eller tilsætte rødvin istedet for saft hvis man ikke vil have den alkoholfri. Opskriften er nemlig lavet således at den kan bære alle versioner. MEN jeg anbefaler at følge denne opskrift.

Saften jeg bruger er en solbærsaft, da det er solbær som i sine undertoner kommer tættest på jordsmagen man også finder i gode vine. Jeg har i en del år, undervist i madkultur og vinsmagning og har bl.a. derigennem smagt på rigtig mange forskellige vine. Derfor er det min erfaring, at solbær er den bedste saft at anvende her i opskriften. Den skal naturligvis ikke være tilsat sukker og så er den bedst økologisk.

se videoen her: