• ca 600 gr. grønne bønner
  • 20 skiver bacon
  • 1 fed hvidløg
  • 50 gr smeltet smør
  • salt og peber.
  • Dip:
  • 3 spsk creme fraiche 18 %
  • 1 spsk mayonaise
  • 1 tsk tørret dild
  • salt og peber.
  • Femgangsmåde:
  • nip eller skær enderne af bønnerne og simrekog dem i let saltet vand i ca 3-4 minutter. Mens bønnerne køler af, smelter du smør og presser hvidløg ned i smørret, bønnerne vendes i hvidløgssmørret og så vikler du 1 skive bacon omkring 4-5 bønner. Steg baconbønnerne i ovnen i ca 20-25 minutter ved 170-180 grader HOLD ØJE MED DEM.
  • Dip:
  • rør det hele sammen og smag til med salt og peber.

Nam nam siger jeg bare. Det er da helt utroligt hvor gode venner bacon og bønner er. De er nærmest uadskillelige når først man har introduceret dem for hinanden.

Jeg har i mange år kaldt mine baconbønner for; Schröder. Nok egentlig mest fordi jeg synes at både bacon og bønner virker lidt tysk, så derfor skulle de selvfølgelig have et tysk navn, he he. Tja nu kalder jeg dem så bare baconbønner, så kan alle være med 🙂

Når jeg laver baconbønner beregner jeg 2-3 “sæt” altså færdige baconbønner pr. person, hvis der er for mange er de velegnede til at køle ned og spise kolde i madpakken, skåret over en gang på midte og i salaten eller bare gå og snacke af dem som dagen går.

Du kan anvende dem som tilbehør til hovedretten eller som en rigtig blærerøv forret serveret med et stykke flüte.

se videoen her: