• 300 gr. snittet rødkål
  • 100 gr. sukrin gold
  • 100 gr. sukrin
  • 7 nelliker
  • 6 kardemomme kapsler
  • lidt revet appelsinskral
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl klar eddike
  • Fremgangsmåde:
  • kog en sukker lage af vand, eddike, sukker, nelliker, kardemomme, appelsinskral og lad den småkoge i ca 4-5 minutter. Tag derefter kardemommekapslerne op af sukkerlagen og smag sukkerlagen til med sukker, tilsæt den fintsnittede rødkål. Lad kålen koge på mellemvarme i ca 20-25 minutter og tag den af varmen og lad den stå 5-10 minutter før servering.

Rødkål er en fantastisk spise. Ikke kun om vinteren og til jul, men faktisk hele året rundt.

Desværre er det jo en årstidsbestemt grøntsag, der ikke dyrkes meget af om sommeren.

Men så må vi jo bare gå til vaflerne når den så er her 🙂

Rødkål er billig mad, sund mad og ikke mindst meget alsidig. Man kan lave både salater, kålretter, tærter af rødkål, kold som pålæg på fx leverpostej eller flæskesteg og meget meget mere. Her i Kims Gryde præsenteres du her for en LCHF version og hvis du ikke tænker på Low Carb, så bruger du bare helt almindeligt sukker og følger opskriften som det ellers står.

God fornøjelse.