• opskrift til ca 1 liter grund/ basis fond
 • 1 kg oksespidsbryst
 • 1 porre
 • 2 gulerødder
 • 2 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 5 laurbærblade
 • 100 gr knoldselleri
 • salt peber
 • 1 liter vand
 • evt 2 dl rødvin
 • Fremgangsmåde:
 • brun kødet på alle sider og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Kog det hele ved simrevarme i et par timer og så har du suppe. Sigt suppen fra og tilsæt et nyt hold grøntsager og evt en halv flaske rødvin og kog i yderligere en time på simrevarme, sigt grøntsager fra og nu har du boullion. Tilsæt et nyt hold grøntsager og kog videre ved simre varme osv osv

En opskrift på en god fond er aldrig dårlig at ligge inde med. Fond er jo en basisingrediens i enhver seriøs, suppe, sauce eller glaze. Desværre er der alt for mange som ikke giver sig tid til at kæle lidt for detaljerne. Hvis det skal smage godt, går mange tit på kompromis og bruger færdige saucer og supper, for det er sikkert og smager ens hver gang. MEN om det smager godt? ja det er en smagssag. Jeg har den holdning, at ALDRIG vil servere færdiglavede saucer for mine gæster eller min familie. Der er efterhånden mange gode fonds, pods og terninger man kan købe som smagsforstærkere og det er jeg helt for. Men ikke pulversaucer og færdiglavede bvaaddrr 🙂

Når Jeg her slår et slag for en hjemmelavet fond, er jeg godt klar over, at der er travlt i mange hjem og det med at bruge meget tid i køkkenet, er for mange en uoverskuelig opgave. MEN prøv engang at lave denne opskrift en dag hvor du har overskud til det. Lav fx en suppedag, således at du slår to fluer med et smæk.