• 35 gr. smør eller margarine
  • 35 gr. hvedemel
  • 1/2 liter lys boullionopskrift til 4 personer:
  • . smør eller margarine
  • 35 gr. hvedemel
  • 1/2 liter lys boullion

At lave en god sauce er altafgørende, hvis du virkelig vil imponere. Hvorfor? spørger du! Det er fordi, en sauce er den del af maden du putter i munden, som sidder længst tid på smagsløgene. Det er det man kalder “den belæggende del” af maden. Derfor er det saucen du smager på i længst tid, så det er bare nederen hvis du har lavet en dårlig sauce. Men intet er jo svært, når først man kan kan det.

Derfor vil jeg nu vise dig hvordan du laver grundsaucen over dem alle. En Velouté, en opbagt sovs, mormor sovs, fed sovs og meget mere, kært barn har mange navne, MEN denne opskrift og fremgangsmåde er “lige fra kokkeskolen” og det ved jeg fordi jeg selv har undervist der 🙂

Her i Kims gryde, vil du få lejlighed til at bruge denne grundsauce til flere af mine opskrifter, som du kan følge i videoerne. Den kan fx også bruges til Bechamelsauce i lasagne, til persillesauce, dildsauce og meget meget mere.

Jeg elsker sauce og har i mange år nærmest specialiseret mig i saucer. Jeg synes det er den del af tilbehøret som er uundværligt. Jeg vil kunne undvære alt det andet, bare ikke min sauce.