• 1 Hokaido græskar
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 små kartofler
  • 2 gulerødder
  • saften fra ½ citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl grøntsagsfond eller 1 boullionterning
  • salt, peber
  • evt safran, eller gurkemeje
  • koges sammen i ca en halv time, når græskaret er mørt, blendes det og tilsættes
  • 1 dl piskefløde
  • smag til med salt, peber og citron før servering

Når efteråret nærmer sig begynder folk som regel at forberede sig på vinter. Vi tager mere tøj på, vi tænder for varmen og mange drikker pludselig te. Ja det er vildt 🙂 MEN det er også tiden hvor nye grøntssager begynder at poppe op af jorden. Bla græskar, som er en alt for overset spise i Danmark(synes jeg).

I denne video giver jeg mit bud på en græskarsuppe med Hokaidogræskar. Den er cremet og lækker, og “klæder” os godt på til efterårets mange vejrskift.