• Du skal bruge:
  • ca 2 kg svineskank, nakkefilet eller bov (husk at sværen SKAL være på)
  • 2 store løg
  • 5 tørrede nelliker
  • 5 enebær
  • 4-5 laurbær blade
  • 1/2 tsk hele peberkorn
  • 1/2 tsk allehånde (blandes først i når sylten skal støbes)
  • 2 spsk groft salt
  • simrer ved medium-høj varme i 2- 2,5 timer eller til kødet er meget mørt.
  • husk at holde suppen varm imens du skiller kødet fra benene.
  • Brug resten af suppen til pålægssky, bare tilsæt lidt sovsekulør, støb skyen og lad den "sætte sig" natten over.

Jeg har aldrig været den helt store fan af sylte. Måske fordi jeg, som så mange andre, har lytte til alle de mange fordomme der er omkring denne typiske juleret. det er grisehoveder, tæer osv osv.

Det er det ikke hvis du laver den selv, på den måde sikrer du di, at der kun kommer det i din sylte som DU tillader. Derfor smager min sylte altid ligesom JEG synes den skal smage. Jeg synes du skal prøve at lave din egen sylte og få bugt med nogle af fordommene. Hvis du i forvejen er glad for sylte, så vil denne opskrift glæde dine smagsløg.